Banke in hranilnice smo vprašali, katere storitve – poleg klasičnih e-storitev – lahko pri njih opravimo na daljavo, brez obiska poslovalnice. Objavljamo povzetke njihovih odgovorov.

Račun in odobritev potrošniškega kredita lahko brez obiska poslovalnice dobite pri banki Intesa Sanpaolo, NLB, Nova KBM in UniCredit banki, v nekaj tednih boste račun lahko odprli tudi pri Sberbank banki. Tudi druge banke napovedujejo spremembe v letošnjem letu.

Preverite, kaj lahko na daljavo opravite pri svoji in drugih bankah. Bodite pozorni, ali lahko na primer le oddate vlogo za določeno storitev (odprtje računa, kredit …), ali lahko na daljavo tudi sklenete pogodbo.

Addiko

Podaljšanje izrednega limita, oddaja vloge za kredit, oddaja vloge za moratorij, naročilo številke PIN

Mobilna banka: sklenitev depozitov in varčevanj, aktivacija aplikacije Flik Pay.

Addiko

BKS

Naročilo kartic in urejanje limitov na karticah, sklenitev depozita, odprtje varčevalnega računa.

DBS

Spletna banka: Obnova limita, oddaja vloge za spremembo limita za dvig gotovine, sklenitev depozita, varnostni SMS, aktivacija mobilne banke, registracija aplikacije Flik Pay, oddaja vloge za kartico z odloženim plačilom, oddaja vlog za odlog plačila kreditnih obveznosti.

Delavska hranilnica

Aktivacija spletne ali mobilne banke in mobilne denarnice, oddaja vloge za račun, oddaja vloge za limit, pridobivanje in spremembe limitov na karticah, naročilo številke PIN

Spletna banka: naročilo limitov, urejanje trajnikov, sklenitev depozita, sprememba računa ali paketa.

Mobilna banka: oddaja vloge za kredit in trajnik.

Gorenjska banka

Aktivacija spletne in mobilne banke, varnostni SMS, podaljšanje depozita, sprememba osebnega računa, naročilo plačilnih kartic, spremembe limitov na karticah.

Intesa Sanpaolo

Odprtje računa

Spletna ali mobilna banka: sklenitev potrošniškega kredita, sklenitev depozita, kreiranje virtualne kartice

Intesa

Lon

Telefon: informacije o stanjih, odprtje/zaprtje rednega limita, podaljšanje limita, sporočila SMS, sprememba limita in trajnih nalogov, sklenitev depozita, interni prenosi sredstev, oddaja vloge za reprogramiranje kredita, vklop ali sprememba paketa, izdaja izbrisne pobotnice, naročilo potrdil in optičnega čitalca, naročilo številke PIN.

Spletna banka: podaljšanje limita, sklenitev depozita, sporočila SMS, sprememba dnevnega limita.

NLB

Odprtje računa

Mobilna banka: sklenitev hitrega kredita, podpisovanje dokumentov z digitalnim podpisom, sprememba limita na računu ali kartici, naročilo kartice, naročilo številke PIN.

Spletna banka: pridobitev individualne ponudbe za kredit.

Telebanka: sklenitev depozita in varčevanj, urejanje trajnih nalogov, nakazila in plačilo položnic, urejanje limitov.

NLB klepet

Nova KBM

Odprtje računa, aktivacija spletne in mobilne banke

Spletna stran, spletna ali mobilna banka: odobritev potrošniškega kredita, naročilo plačilnih kartic, naročilo limitov, sklepanje depozitov in varčevanj, vplačila v portfelj vzajemnih skladov, menjava valut, varnostni SMS.

Kontaktni center, preko telefona: sklenitev paketa, naročilo kartice z odloženim plačilom, urejanje limitov.

NKBM

Sberbank

Vklop spletne banke in mobilne banke ter Flika, naročilo kartice Ideal Mastercard, predčasna menjava kartice.

Spletna banka: sklenitev depozita

Mobilna banka: spreminjanje nastavitev na debetni kartici.

Po pošti v času razglašene epidemije: podaljšanje limita, spremembe limitov na debetnih karticah, prekinitve samodejnih podaljšanj depozitov.

SKB

Spletna banka: sklenitev depozita, varnostni SMS, aktivacije mobilne banke in aplikacije Flik, oddaja vloge za varčevalni račun, kratkoročni kredit, prekoračitev, kreditno kartico in spremembo limitov na kartičnem računu.

Sparkasse

Oddaja vloge za odprtje računa in varčevalnega računa ter sklenitev depozita.

Spletna banka ali telebanka: sklenitev depozita ali namenskega varčevanja, odprtje varčevalnega računa, oddaja vloge za hitri kredit, oddaja zahteve za spremembo obstoječega kredita, varnostni SMS, urejanje trajnih nalogov, menjava valut, oddaja vloge za spremembo limita na računu in kartici z odloženim plačilom, naročilo avtentikacijske naprave.

Mobilna banka: oddaja vloge za hitri kredit.

Sparkasse

Unicredit

Odprtje računa

Spletna in mobilna banka: sklenitev potrošniškega kredita, naročilo plačilnih kartic, oddaja vloge za moratorij in v primeru odobritve tudi vsi nadaljnji koraki, aktivacija mobilne banke, sklenitev depozita.

V času epidemije: odobritev in spremembe izrednega limita, naročilo kartic in spremembe limitov, aktivacija mobilne banke, varnostni SMS, oddaja vloge za sklenitev depozita.


Preberite še: Se da z bankami pogovarjati digitalno?

E-novice

Želite biti na tekočem z aktualnimi novicami?
Naročite se na e-novice še danes!

Strinjam se s politiko varovanja osebnih podatkov
catchme refresh
Joomla Extensions powered by Joobi

Poznate pravice potrošnikov pri najemu kredita?

www.vemvec.si

Piškotki na naši spletni strani

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Informacije o uporabi piškotkov

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo naše spletne strani uporabnik izjavlja, da sprejme in soglaša z uporabo piškotkov v skladu s pogoji uporabe, navedenimi v tem dokumentu.

Upravljalec podatkov: MIPOR, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, mipor@mipor.eu 


PiškotekPotrebna privolitevOpis piškotkaTrajanjeKategorijaTretja stran
Joomla functional cookies, session Ne Osnovni piškotek za spremljanje uporabnika na spletni strani in prilagajanje prikaza. Čas obiska spletne strani Obvezni  
cc_necessary Ne Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za piškotke. 1 leto Obvezni  
cc_analytics Ne Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za analitične piškotke. 1 leto Obvezni Da
cc_social Ne Piškotki družbenih omrežij omogočajo sledenje po spletnih straneh, ki jih obiskujete in vam ob ponovne obisku družbenega omrežja prikazujejo ciljane oglase. Sledenje je možno, tudi ko niste prijavljeni v svoj račun na družbenem omrežju. 1 leto Obvezni  
_gat Da Piškotek servisa Google Analytics, ki je namenjen omejitvi zbiranja podatkov na zelo obiskanih straneh. 1 minuta Analitični Da, Google Inc.
_gid Da Statistika ogledov spletne strani. 1 dan Analitični Da, Google Inc.
_ga Da Statistika ogledov spletne strani. 2 leti Analitični Da, Google Inc.
Doubleclick (google partner) Da

DoubleClick uporablja piškotke za izboljšavo ciljanega oglaševanja. Glede na nastavitve na uporabnikovem računalniku in na spletnih straneh, se lahko podatki zbrani na ta način, dodajo uporabnikovem Google računu.

V primeru, da zavrnete namestitev tega piškotka, se vam ob obiskovanju spletni strani ne bodo več prikazovalo personalizirano Google oglaševanje.

20 dni Oglaševalski Da
Facebook piškotki Da

Facebook uporablja piškotke za funkcionalnost deljenja vsebin z naše spletne strani.

  Oglaševalski/Socialna omrežja Da, Meta, inc.
Twitter piškotki Da

Twitter uporablja piškotke za funkcionalnost deljenja vsebin z naše spletne strani.

  Oglaševalski/Socialna omrežja Da, Twitter, inc.

Če pri posamezni skupini piškotkov izberete možnost »Ne dovolim piškotkov«, bomo vse piškotke iz te skupine zbrisali iz vaše naprave in jih ne bomo namešali dokler ne boste to izrecno dovolili s spremembo nastavitev.

Če pri posamezni skupini piškotkov izberete možnost »Dovolim piškotke«, bomo piškotke iz te skupine namestili na vašo napravo in jih nameščali dokler ne boste spremenili nastavitve.

Kako onemogočiti piškotke

Če želite blokirati piškotke, vas opozarjamo, da bi to lahko negativno vplivalo na uporabnost nekaterih spletnih mest. Večina brskalnikov vam dovoljuje, da zavrnete/sprejmete piškotke. Spodaj je nekaj praktičnih informacij za onemogočenje piškotkov v brskalniku, ki ga uporabljate.

  • Microsoft Edge - v zgornjem desnem kotu kliknite tri pikice in izberite »Nastavitve«. V levem stolpcu izberite »Dovoljenja za piškotke in spletno mesto«, kjer lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Google Chrome - kliknite ključ v zgornjem desnem kotu in izberite »Nastavitve«. Na tej točki izberite »Zasebnost in varnost«, nato pa »Piškotki in drugi podatki spletnega mesta« in spremenite nastavitve.
  • Mozilla Firefox - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Zasebnost in varnost« in tu lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Safari - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Varnost« in tukaj lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

V primeru, da bi nas o piškotkih na naši spletni strani radi še kaj vprašali, vam bomo z veseljem pojasnili! Pišite nam na mipor@mipor.eu.