Banke in hranilnice smo vprašali, katere storitve – poleg klasičnih e-storitev – lahko pri njih opravimo na daljavo, brez obiska poslovalnice. Objavljamo povzetke njihovih odgovorov.

Račun in odobritev potrošniškega kredita lahko brez obiska poslovalnice dobite pri banki Intesa Sanpaolo, NLB, Nova KBM in UniCredit banki, v nekaj tednih boste račun lahko odprli tudi pri Sberbank banki. Tudi druge banke napovedujejo spremembe v letošnjem letu.

Preverite, kaj lahko na daljavo opravite pri svoji in drugih bankah. Bodite pozorni, ali lahko na primer le oddate vlogo za določeno storitev (odprtje računa, kredit …), ali lahko na daljavo tudi sklenete pogodbo.

Addiko

Podaljšanje izrednega limita, oddaja vloge za kredit, oddaja vloge za moratorij, naročilo številke PIN

Mobilna banka: sklenitev depozitov in varčevanj, aktivacija aplikacije Flik Pay.

Addiko

BKS

Naročilo kartic in urejanje limitov na karticah, sklenitev depozita, odprtje varčevalnega računa.

DBS

Spletna banka: Obnova limita, oddaja vloge za spremembo limita za dvig gotovine, sklenitev depozita, varnostni SMS, aktivacija mobilne banke, registracija aplikacije Flik Pay, oddaja vloge za kartico z odloženim plačilom, oddaja vlog za odlog plačila kreditnih obveznosti.

Delavska hranilnica

Aktivacija spletne ali mobilne banke in mobilne denarnice, oddaja vloge za račun, oddaja vloge za limit, pridobivanje in spremembe limitov na karticah, naročilo številke PIN

Spletna banka: naročilo limitov, urejanje trajnikov, sklenitev depozita, sprememba računa ali paketa.

Mobilna banka: oddaja vloge za kredit in trajnik.

Gorenjska banka

Aktivacija spletne in mobilne banke, varnostni SMS, podaljšanje depozita, sprememba osebnega računa, naročilo plačilnih kartic, spremembe limitov na karticah.

Intesa Sanpaolo

Odprtje računa

Spletna ali mobilna banka: sklenitev potrošniškega kredita, sklenitev depozita, kreiranje virtualne kartice

Intesa

Lon

Telefon: informacije o stanjih, odprtje/zaprtje rednega limita, podaljšanje limita, sporočila SMS, sprememba limita in trajnih nalogov, sklenitev depozita, interni prenosi sredstev, oddaja vloge za reprogramiranje kredita, vklop ali sprememba paketa, izdaja izbrisne pobotnice, naročilo potrdil in optičnega čitalca, naročilo številke PIN.

Spletna banka: podaljšanje limita, sklenitev depozita, sporočila SMS, sprememba dnevnega limita.

NLB

Odprtje računa

Mobilna banka: sklenitev hitrega kredita, podpisovanje dokumentov z digitalnim podpisom, sprememba limita na računu ali kartici, naročilo kartice, naročilo številke PIN.

Spletna banka: pridobitev individualne ponudbe za kredit.

Telebanka: sklenitev depozita in varčevanj, urejanje trajnih nalogov, nakazila in plačilo položnic, urejanje limitov.

NLB klepet

Nova KBM

Odprtje računa, aktivacija spletne in mobilne banke

Spletna stran, spletna ali mobilna banka: odobritev potrošniškega kredita, naročilo plačilnih kartic, naročilo limitov, sklepanje depozitov in varčevanj, vplačila v portfelj vzajemnih skladov, menjava valut, varnostni SMS.

Kontaktni center, preko telefona: sklenitev paketa, naročilo kartice z odloženim plačilom, urejanje limitov.

NKBM

Sberbank

Vklop spletne banke in mobilne banke ter Flika, naročilo kartice Ideal Mastercard, predčasna menjava kartice.

Spletna banka: sklenitev depozita

Mobilna banka: spreminjanje nastavitev na debetni kartici.

Po pošti v času razglašene epidemije: podaljšanje limita, spremembe limitov na debetnih karticah, prekinitve samodejnih podaljšanj depozitov.

SKB

Spletna banka: sklenitev depozita, varnostni SMS, aktivacije mobilne banke in aplikacije Flik, oddaja vloge za varčevalni račun, kratkoročni kredit, prekoračitev, kreditno kartico in spremembo limitov na kartičnem računu.

Sparkasse

Oddaja vloge za odprtje računa in varčevalnega računa ter sklenitev depozita.

Spletna banka ali telebanka: sklenitev depozita ali namenskega varčevanja, odprtje varčevalnega računa, oddaja vloge za hitri kredit, oddaja zahteve za spremembo obstoječega kredita, varnostni SMS, urejanje trajnih nalogov, menjava valut, oddaja vloge za spremembo limita na računu in kartici z odloženim plačilom, naročilo avtentikacijske naprave.

Mobilna banka: oddaja vloge za hitri kredit.

Sparkasse

Unicredit

Odprtje računa

Spletna in mobilna banka: sklenitev potrošniškega kredita, naročilo plačilnih kartic, oddaja vloge za moratorij in v primeru odobritve tudi vsi nadaljnji koraki, aktivacija mobilne banke, sklenitev depozita.

V času epidemije: odobritev in spremembe izrednega limita, naročilo kartic in spremembe limitov, aktivacija mobilne banke, varnostni SMS, oddaja vloge za sklenitev depozita.


Preberite še: Se da z bankami pogovarjati digitalno?

E-novice

Želite biti na tekočem z aktualnimi novicami?
Naročite se na e-novice še danes!

Strinjam se s politiko varovanja osebnih podatkov
catchme refresh
Joomla Extensions powered by Joobi

Poznate pravice potrošnikov pri najemu kredita?

www.vemvec.si

Ta stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo. Več o piškotkih ...

Razumem

Seznam piškotkov na naši spletni strani 


PiškotekPotrebna privolitevOpis piškotkaTrajanjeKategorijaTretja stran
Joomla functional cookies, session Ne Osnovni piškotek za spremljanje uporabnika na spletni strani in prilagajanje prikaza. Čas obiska spletne strani 1 Obvezni  
joomla_user_state Ne Piškotek za informacijo o prijavljenem uporabniku. Do odjave iz uporabniškega računa 1 Obvezni  
joomla_remember_me Ne V primeru, da boste ob prijavi za dostop do članskih vsebin izbrali opcijo "Zapomni si", se bo ta piškotek shranil na vašem trdem disku. 2 meseca 1 Obvezni  
_gat Da Ta piškotek namesti Google Universal Analytics, z njim omeji zbiranje podatkov o obiskovalcu spletne strani z namenom hitrejšega delovanja bolj obiskanih spletnih strani. 1 minuta 2 Da
_gid Da Ta piškotek namesti Google Analytics z amenom shranjevanja informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Zbrani so podatki o številu obiskovalcev in spletnih strani iz katerih so prišli na našo spletno stran. Podatki so anonimizirani. 1 dan 2 Da
_ga Da Google Analytics uporabljamo za analizo prometa na naši spletni strani (število posameznih obiskovalcev, število ogleda vsebin, času preživetem na naši spletni strani, uporabljenih programih za ogled strani). Google Analytics uporabljamo tudi za analizo najbolj zanimivih vsebin na naši spletni strani, ter učinke porabljenega denarja za oglaševanje v Google Adwords, kadar se odločimo za oglaševanje določene besede. Podatki so anonimizirani. 2 leti 2 Da
Extrawatch analytics Ne

Sodi med t.i. 1st party piškotke. Uporabljamo ga za merjenje obiska spletne strani zps, podatki so anonimizirani. Gre za t.i. 1st party piškotek, za katerega ni potrebna izrecna privolitev obiskovalca. Piškotek traja le za čas obiska na spletni strani. Več informacij: https://www.extrawatch.com/privacy-policy

Čas obiska spletne strani 2 Obvezni  
spu_cookienovice Ne Ta piškotek uporabljamo za to, da se obrazec za prijavo na zps e-novice ne prikaže tistim, ki so se na novice že prijavili. 20 dni  1 Obvezni  
cc_necessary Da Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za piškotke. 1 leto 1 Obvezni  
cc_analytics Da Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za analitične piškotke. 1 leto 1 Obvezni Da
cc_social Da Piškotki družbenih omrežij omogočajo sledenje po spletnih straneh, ki jih obiskujete in vam ob ponovne obisku družbenega omrežja prikazujejo ciljane oglase. Sledenje je možno, tudi ko niste prijavljeni v svoj račun na družbenem omrežju. 1 leto 3 Da
Doubleclick (google partner) Da

DoubleClick uporablja piškotke za izboljšavo ciljanega oglaševanja. Glede na nastavitve na uporabnikovem računalniku in na spletnih straneh, se lahko podatki zbrani na ta način, dodajo uporabnikovem Google računu.

V primeru, da zavrnete namestitev tega piškotka, se vam ob obiskovanju spletni strani ne bodo več prikazovalo personalizirano Google oglaševanje.

20 dni 2 Da

Kako pobrišem vse piškotke?
Internet Explorer
Uporabniki brskalnika Internet Explorer morajo to opraviti ročno (Orodja => Izbriši zgodovino brskanja …); v pogovornem oknu izberejo "Izbriši vse …" oziroma pobrišejo vsaj piškotke in začasne internetne datoteke. 

Mozilla Firefox
Uporabniki brskalnika Mozilla Firefox lahko to prav tako opravijo ročno (Orodja => Počisti zasebne podatke …) ali pa prilagodijo nastavitve tako, da se zasebni podatki po vsaki uporabi brskalnika pobrišejo samodejno (Orodja => Možnosti … => Zasebnost => Vselej počisti zasebne podatke, ko se zapre Firefox) in v pogovornem oknu izberejo še Nastavitve …, kjer določijo, kateri podatki naj se izbrišejo.

Chrome
V računalniku odprite Chrome.
V zgornjem desnem kotu kliknite ikono za več možnosti Več in nato Nastavitve. Na dnu kliknite Dodatno =>Zasebnost in varnost => Nastavitve spletnega mesta => Piškotki => Ogled vseh piškotkov in podatkov spletnih mest => Odstrani vse. Potrdite tako, da kliknete Izbriši vse.

Kako pobrišem posamezen piškotek?
Internet Explorer
Uporabniki brskalnika Internet Explorer morajo to opraviti ročno: Orodja=> Splošno=>Zgodovina brskanja=>Nastavitve=>v pojavnem oknu izberite Ogled datotek in potem izberete katere želite izbrisati.

Mozilla Firefox
Uporabniki brskalnika Mozilla Firefox lahko opravijo ročno: Orodja => Možnosti => Zasebnost => in v oknu izberite Izbrišite posamezen piškotek, kjer določite, kateri podatki naj se izbrišejo.

Chrome
V računalniku odprite Chrome. V zgornjem desnem kotu kliknite ikono za več možnosti Več => Nastavitve => Dodatno => Zasebnost in varnost => Nastavitve spletnega mesta => Piškotki => Ogled vseh piškotkov in podatkov spletnih mest => V zgornjem desnem kotu poiščite ime spletnega mesta => Desno od spletnega mesta kliknite ikono za odstranjevanje Odstrani.

Onemogočenje piškotkov 
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. 
Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate. 
- Chrome
- Firefox
- Interne Explorer
- Opera (stran v angleškem jeziku)
- Safari (stran v angleškem jeziku)

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

V primeru, da bi nas o piškotkih na naši spletni strani radi še kaj vprašali, vam bomo z veseljem pojasnili! Pišite nam na web@zps.si.