Ali bi radi smučali, pa nimate opreme? Naj vas to ne ustavi, v vseh večjih smučarskih središčih so na voljo izposojevalnice smuči in druge opreme, tudi oblačil. Pri tokratnem ocenjevanju nas je zanimalo, kakšno opremo ponujajo in kakšna je kakovost storitve.

Smučanje v Sloveniji velja za eno od najbolj priljubljenih zimskih aktivnosti, ki pa je zaradi nakupa potrebne opreme žal precej obremenjujoče za denarnice, še preden se dejansko odpravite na smučišče.

Med obiskom v šestih trgovinah v Ljubljani in bližnji okolici smo skušali dobiti čim več nasvetov glede beljenja stanovanja. Na splošno dober občutek je pokvarila ena povprečna izjema. Ugotovili smo, da kakovost nasvetov in njihovega podajanja ni nujno vedno na najvišji ravni.

Ali želite sami prebeliti stanovanje, pa niste čisto prepričani, kako? Pred odhodom v trgovino in pogovorom s strokovnjakom pripravite vsaj osnovne podatke, svoje želje si lahko tudi napišete.

Kolesarjenje, predvsem v mestih, velja za enega od najbolj priljubljenih načinov trajnostne mobilnosti. Njegova priljubljenost je pogojena tudi z infrastrukturo, tokrat smo v našem ocenjevanju pod drobnogled vzeli možnosti, ki jih imajo študentje za parkiranje in priklepanje svojih koles pred fakultetami.

Parkiranje zahteva svoj prostor in več kot je potreb po parkiranju, več prostora porabimo za to. Kako javni prostor uporabiti karseda učinkovito? Ključ do rešitve te dileme se skriva v bolj učinkovitih načinih prevoza oziroma v boljšem načrtovanju različnih oblik mobilnosti.

Učinkovitost mestnega avtobusnega prevoza je odvisna od številnih podrobnosti, med katerimi tokrat izpostavljamo zgolj najbolj pomembno: pogostost voženj. Še tako sodobni avtobusi, še tako jasen in tehnološko podprt sistem sporočanja prihodov, še tako udobne avtobusne postaje in še tako dodelan plačilni sistem ne morejo privabiti potnikov na avtobuse, ki vozijo preredko.

Ste že kdaj bili brez avtomobila, npr. ker je bil na servisu, in ni bilo na voljo nobenega kolega, ki bi vas zapeljal do vašega cilja? Morda ste na bližnji postaji javnega prevoza čakali, se čakanja naveličali, šli do table z voznim redom in ob pogledu nanjo ugotovili, da naslednja povezava odpelje šele čez pol ure in bo hitreje, če se do cilja odpravite kar peš.

Potrošniške organizacije si na vseh področjih prizadevamo, da ponudniki storitev pred sklenitvijo naročniškega razmerja potrošnikom predstavijo vse pomembne informacije za uporabo storitev in postopanje v primeru težav.

Tretjič v zadnjih petih letih smo preverili, kako je v praksi s sklepanjem naročniških pogodb za mobilno telefonijo pri štirih slovenskih telekomunikacijskih operaterjih. In tretjič smo njihove poslovalnice večinoma zapuščali z grenkim priokusom, brez pomembnih informacij.

Ugledati jih je mogoče povsod: na rekah, jezerih in morjih. Od daleč je videti, kot da bi nekdo stal na vodi in vihtel veslo. Seveda stoji na trdni ali napihljivi deski, ki jih najraje rečemo sup, veslanju na njej pa supanje.

V začetku vročega poletja smo preverili, kaj ponujajo v izposojevalnicah in ugotovili, da si je sup res mogoče izposoditi marsikje, a ni nujno, da boste pri tem tudi najbolj zadovoljni. 9 izposojevalnic smo lahko ocenili, pri 2 smo ostali pred zaprtimi vrati.

Kot smo lahko ugotovili med našim obiskom izposojevalnic, je večina desk za stoječe veslanje namenjenih izposoji manj veščim, morda celo začetnikom.

E-novice

Želite biti na tekočem z aktualnimi novicami?
Naročite se na e-novice še danes!

Strinjam se s politiko varovanja osebnih podatkov
catchme refresh
Joomla Extensions powered by Joobi

Poznate pravice potrošnikov pri najemu kredita?

www.vemvec.si

Piškotki na naši spletni strani

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Informacije o uporabi piškotkov

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo naše spletne strani uporabnik izjavlja, da sprejme in soglaša z uporabo piškotkov v skladu s pogoji uporabe, navedenimi v tem dokumentu.

Upravljalec podatkov: MIPOR, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, mipor@mipor.eu 


PiškotekPotrebna privolitevOpis piškotkaTrajanjeKategorijaTretja stran
Joomla functional cookies, session Ne Osnovni piškotek za spremljanje uporabnika na spletni strani in prilagajanje prikaza. Čas obiska spletne strani Obvezni  
cc_necessary Ne Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za piškotke. 1 leto Obvezni  
cc_analytics Ne Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za analitične piškotke. 1 leto Obvezni Da
cc_social Ne Piškotki družbenih omrežij omogočajo sledenje po spletnih straneh, ki jih obiskujete in vam ob ponovne obisku družbenega omrežja prikazujejo ciljane oglase. Sledenje je možno, tudi ko niste prijavljeni v svoj račun na družbenem omrežju. 1 leto Obvezni  
_gat Da Piškotek servisa Google Analytics, ki je namenjen omejitvi zbiranja podatkov na zelo obiskanih straneh. 1 minuta Analitični Da, Google Inc.
_gid Da Statistika ogledov spletne strani. 1 dan Analitični Da, Google Inc.
_ga Da Statistika ogledov spletne strani. 2 leti Analitični Da, Google Inc.
Doubleclick (google partner) Da

DoubleClick uporablja piškotke za izboljšavo ciljanega oglaševanja. Glede na nastavitve na uporabnikovem računalniku in na spletnih straneh, se lahko podatki zbrani na ta način, dodajo uporabnikovem Google računu.

V primeru, da zavrnete namestitev tega piškotka, se vam ob obiskovanju spletni strani ne bodo več prikazovalo personalizirano Google oglaševanje.

20 dni Oglaševalski Da
Facebook piškotki Da

Facebook uporablja piškotke za funkcionalnost deljenja vsebin z naše spletne strani.

  Oglaševalski/Socialna omrežja Da, Meta, inc.
Twitter piškotki Da

Twitter uporablja piškotke za funkcionalnost deljenja vsebin z naše spletne strani.

  Oglaševalski/Socialna omrežja Da, Twitter, inc.

Če pri posamezni skupini piškotkov izberete možnost »Ne dovolim piškotkov«, bomo vse piškotke iz te skupine zbrisali iz vaše naprave in jih ne bomo namešali dokler ne boste to izrecno dovolili s spremembo nastavitev.

Če pri posamezni skupini piškotkov izberete možnost »Dovolim piškotke«, bomo piškotke iz te skupine namestili na vašo napravo in jih nameščali dokler ne boste spremenili nastavitve.

Kako onemogočiti piškotke

Če želite blokirati piškotke, vas opozarjamo, da bi to lahko negativno vplivalo na uporabnost nekaterih spletnih mest. Večina brskalnikov vam dovoljuje, da zavrnete/sprejmete piškotke. Spodaj je nekaj praktičnih informacij za onemogočenje piškotkov v brskalniku, ki ga uporabljate.

  • Microsoft Edge - v zgornjem desnem kotu kliknite tri pikice in izberite »Nastavitve«. V levem stolpcu izberite »Dovoljenja za piškotke in spletno mesto«, kjer lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Google Chrome - kliknite ključ v zgornjem desnem kotu in izberite »Nastavitve«. Na tej točki izberite »Zasebnost in varnost«, nato pa »Piškotki in drugi podatki spletnega mesta« in spremenite nastavitve.
  • Mozilla Firefox - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Zasebnost in varnost« in tu lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Safari - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Varnost« in tukaj lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

V primeru, da bi nas o piškotkih na naši spletni strani radi še kaj vprašali, vam bomo z veseljem pojasnili! Pišite nam na mipor@mipor.eu.