Ali želite sami prebeliti stanovanje, pa niste čisto prepričani, kako? Pred odhodom v trgovino in pogovorom s strokovnjakom pripravite vsaj osnovne podatke, svoje želje si lahko tudi napišete.

Podajamo nekaj nasvetov, kako se iskanja informacij za pravo izbiro lotiti čimbolj učinkovito.

1. Na spletu ali v revijah poiščite idejo, kakšno barvo sten hočete

Bela ni edina izbira, priporočamo svetle tone z nežnimi barvnimi odtenki. Živahni barvni toni so primerni le za poudarek ali okrasek, tako pobarvane večje površine delujejo agresivno. Proizvajalci barv na svojih spletnih straneh objavljajo tudi sezonske izbore barv, ki so lahko v pomoč pri iskanju idej.

2. Izmerite (približno) površino sten in stropov, ki potrebujejo novo barvo.

Seveda pri tem ne upoštevajte površine oken in vrat. Dobljena dimenzija vam bo pomagala pri oceni, koliko barve potrebujete.

3. V trgovini pošteno povejte, da ste začetnik in sprašujte čim več

Prodajalci se vam bodo lažje prilagodili z nasvetom.

4. Vzemite si dovolj časa

V velikih trgovskih centrih so orodje, barve in zaščitni material razpršeni po prodajnem prostoru, zato si za obisk trgovine rezervirajte dovolj časa.

5. Če je le mogoče, izberite dan, ko so trgovine manj oblegane

Priporočamo delovne dni dopoldan, po 9. uri. Ob sobotah boste najtežje našli prostega prodajalca.

6. Glede uporabe preverite informacije že v trgovini

Na embalaži z barvo so napisani potrebni postopki za uporabo. Preberite jih že v trgovini.

7. Kaj narediti s starimi ostanki barve?

Ostanke barve lahko spravite v klet ali na podobno mesto, kjer ne more zmrzniti, vendar le za nekaj mesecev. Stare ostanke barve morate odnesti v zbirni center, nikakor jih ne smete izliti v odtok. V primeru, ko je ostanka stenskih barv čisto malo, pustimo posodo odprto, da se barva povsem posuši. Posodo nato lahko odložimo med običajne odpadke.


 Preberite še: Primerjalno ocenjevanje svetovanja v trgovinah z gradbenim materialom

E-novice

Želite biti na tekočem z aktualnimi novicami?
Naročite se na e-novice še danes!

Strinjam se s politiko varovanja osebnih podatkov
catchme refresh
Joomla Extensions powered by Joobi

Poznate pravice potrošnikov pri najemu kredita?

www.vemvec.si

Piškotki na naši spletni strani

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Informacije o uporabi piškotkov

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo naše spletne strani uporabnik izjavlja, da sprejme in soglaša z uporabo piškotkov v skladu s pogoji uporabe, navedenimi v tem dokumentu.

Upravljalec podatkov: MIPOR, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, mipor@mipor.eu 


PiškotekPotrebna privolitevOpis piškotkaTrajanjeKategorijaTretja stran
Joomla functional cookies, session Ne Osnovni piškotek za spremljanje uporabnika na spletni strani in prilagajanje prikaza. Čas obiska spletne strani Obvezni  
cc_necessary Ne Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za piškotke. 1 leto Obvezni  
cc_analytics Ne Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za analitične piškotke. 1 leto Obvezni Da
cc_social Ne Piškotki družbenih omrežij omogočajo sledenje po spletnih straneh, ki jih obiskujete in vam ob ponovne obisku družbenega omrežja prikazujejo ciljane oglase. Sledenje je možno, tudi ko niste prijavljeni v svoj račun na družbenem omrežju. 1 leto Obvezni  
_gat Da Piškotek servisa Google Analytics, ki je namenjen omejitvi zbiranja podatkov na zelo obiskanih straneh. 1 minuta Analitični Da, Google Inc.
_gid Da Statistika ogledov spletne strani. 1 dan Analitični Da, Google Inc.
_ga Da Statistika ogledov spletne strani. 2 leti Analitični Da, Google Inc.
Doubleclick (google partner) Da

DoubleClick uporablja piškotke za izboljšavo ciljanega oglaševanja. Glede na nastavitve na uporabnikovem računalniku in na spletnih straneh, se lahko podatki zbrani na ta način, dodajo uporabnikovem Google računu.

V primeru, da zavrnete namestitev tega piškotka, se vam ob obiskovanju spletni strani ne bodo več prikazovalo personalizirano Google oglaševanje.

20 dni Oglaševalski Da
Facebook piškotki Da

Facebook uporablja piškotke za funkcionalnost deljenja vsebin z naše spletne strani.

  Oglaševalski/Socialna omrežja Da, Meta, inc.
Twitter piškotki Da

Twitter uporablja piškotke za funkcionalnost deljenja vsebin z naše spletne strani.

  Oglaševalski/Socialna omrežja Da, Twitter, inc.

Če pri posamezni skupini piškotkov izberete možnost »Ne dovolim piškotkov«, bomo vse piškotke iz te skupine zbrisali iz vaše naprave in jih ne bomo namešali dokler ne boste to izrecno dovolili s spremembo nastavitev.

Če pri posamezni skupini piškotkov izberete možnost »Dovolim piškotke«, bomo piškotke iz te skupine namestili na vašo napravo in jih nameščali dokler ne boste spremenili nastavitve.

Kako onemogočiti piškotke

Če želite blokirati piškotke, vas opozarjamo, da bi to lahko negativno vplivalo na uporabnost nekaterih spletnih mest. Večina brskalnikov vam dovoljuje, da zavrnete/sprejmete piškotke. Spodaj je nekaj praktičnih informacij za onemogočenje piškotkov v brskalniku, ki ga uporabljate.

  • Microsoft Edge - v zgornjem desnem kotu kliknite tri pikice in izberite »Nastavitve«. V levem stolpcu izberite »Dovoljenja za piškotke in spletno mesto«, kjer lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Google Chrome - kliknite ključ v zgornjem desnem kotu in izberite »Nastavitve«. Na tej točki izberite »Zasebnost in varnost«, nato pa »Piškotki in drugi podatki spletnega mesta« in spremenite nastavitve.
  • Mozilla Firefox - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Zasebnost in varnost« in tu lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Safari - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Varnost« in tukaj lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

V primeru, da bi nas o piškotkih na naši spletni strani radi še kaj vprašali, vam bomo z veseljem pojasnili! Pišite nam na mipor@mipor.eu.