Izvedli smo ocenjevanje dodatkov za otroške kopeli, ki je potrdilo, da so nepotrebni, tako z vidika zdravja kot varovanja okolja. Če že ne morete brez njih, izberite raje izdelke, ki ne vsebujejo problematičnih sestavin.

Ko pomislimo na kopel, si odrasli predstavljamo sprostitev in nekaj mirnih trenutkov zase. Za otroke pa je kopanje nekaj povsem drugega – veselje in zabava, pri kateri kopalniška domišljija ne pozna meja.

Še posebej radi imajo kopeli v barvah in ko malčki končajo z razigranim čofotanjem v bogato obarvani vodi, morajo starši po vodni zabavi pogosto zdrgniti še obarvane ploščice, kad in tla.

A glavna skrb staršev ne bi smela biti le temeljito loščenje kopalnice, ampak tudi snovi, ki so v obarvanih otroških kopelih.

10 nasvetov za varno otroško kopanje

1. Pred nakupom se vprašajte, ali otrok res potrebuje takšno kopel. Morda bo kad, polna vodnih igrač, ravno tako zanimiva kot dodatki h kopelim.

2. Uporaba dodatkov za kopeli naj bo prej izjema kot pravilo.

3. Nadzorujte pripravo kopeli, količino dodatka odmerite vi, ne otrok.

4. Čeprav nismo pristaši nošenja kopalk v kadi, morda v primeru uporabe dodatkov pri kopanju to ni slaba ideja.

5. Dosledno upoštevajte navodila o najdaljšem času kopanja, poskrbite, da dodatki ne pridejo v oči ali usta.

6. Otroka po kopanju temeljito izperite in namažite z nežnim losjonom za telo, ki je primeren za otroško kožo.

7. Upoštevajte podatke o starosti, dodatkov ne uporabljate v kopelih za otroke, mlajše od treh let.

8. Dodatkov kopelim nikakor ne uporabljajte, če ima otrok občutljivo ali razdraženo kožo, ali če je nagnjen k alergijam.

9. Med kopanjem nikoli ne puščajte otrok samih v kopalnici.

10. Po uporabi dodatkov temeljito očistite kad, nekateri izdelki lahko na kadi pustijo spolzek film.

Avtorica: Urša Šmid Božičevič


Preberite še: Dodatki za otroške kopeli niso nedolžni.

E-novice

Želite biti na tekočem z aktualnimi novicami?
Naročite se na e-novice še danes!

Strinjam se s politiko varovanja osebnih podatkov
catchme refresh
Joomla Extensions powered by Joobi

Poznate pravice potrošnikov pri najemu kredita?

www.vemvec.si

Piškotki na naši spletni strani

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Informacije o uporabi piškotkov

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo naše spletne strani uporabnik izjavlja, da sprejme in soglaša z uporabo piškotkov v skladu s pogoji uporabe, navedenimi v tem dokumentu.

Upravljalec podatkov: MIPOR, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, mipor@mipor.eu 


PiškotekPotrebna privolitevOpis piškotkaTrajanjeKategorijaTretja stran
Joomla functional cookies, session Ne Osnovni piškotek za spremljanje uporabnika na spletni strani in prilagajanje prikaza. Čas obiska spletne strani Obvezni  
cc_necessary Ne Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za piškotke. 1 leto Obvezni  
cc_analytics Ne Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za analitične piškotke. 1 leto Obvezni Da
cc_social Ne Piškotki družbenih omrežij omogočajo sledenje po spletnih straneh, ki jih obiskujete in vam ob ponovne obisku družbenega omrežja prikazujejo ciljane oglase. Sledenje je možno, tudi ko niste prijavljeni v svoj račun na družbenem omrežju. 1 leto Obvezni  
_gat Da Piškotek servisa Google Analytics, ki je namenjen omejitvi zbiranja podatkov na zelo obiskanih straneh. 1 minuta Analitični Da, Google Inc.
_gid Da Statistika ogledov spletne strani. 1 dan Analitični Da, Google Inc.
_ga Da Statistika ogledov spletne strani. 2 leti Analitični Da, Google Inc.
Doubleclick (google partner) Da

DoubleClick uporablja piškotke za izboljšavo ciljanega oglaševanja. Glede na nastavitve na uporabnikovem računalniku in na spletnih straneh, se lahko podatki zbrani na ta način, dodajo uporabnikovem Google računu.

V primeru, da zavrnete namestitev tega piškotka, se vam ob obiskovanju spletni strani ne bodo več prikazovalo personalizirano Google oglaševanje.

20 dni Oglaševalski Da
Facebook piškotki Da

Facebook uporablja piškotke za funkcionalnost deljenja vsebin z naše spletne strani.

  Oglaševalski/Socialna omrežja Da, Meta, inc.
Twitter piškotki Da

Twitter uporablja piškotke za funkcionalnost deljenja vsebin z naše spletne strani.

  Oglaševalski/Socialna omrežja Da, Twitter, inc.

Če pri posamezni skupini piškotkov izberete možnost »Ne dovolim piškotkov«, bomo vse piškotke iz te skupine zbrisali iz vaše naprave in jih ne bomo namešali dokler ne boste to izrecno dovolili s spremembo nastavitev.

Če pri posamezni skupini piškotkov izberete možnost »Dovolim piškotke«, bomo piškotke iz te skupine namestili na vašo napravo in jih nameščali dokler ne boste spremenili nastavitve.

Kako onemogočiti piškotke

Če želite blokirati piškotke, vas opozarjamo, da bi to lahko negativno vplivalo na uporabnost nekaterih spletnih mest. Večina brskalnikov vam dovoljuje, da zavrnete/sprejmete piškotke. Spodaj je nekaj praktičnih informacij za onemogočenje piškotkov v brskalniku, ki ga uporabljate.

  • Microsoft Edge - v zgornjem desnem kotu kliknite tri pikice in izberite »Nastavitve«. V levem stolpcu izberite »Dovoljenja za piškotke in spletno mesto«, kjer lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Google Chrome - kliknite ključ v zgornjem desnem kotu in izberite »Nastavitve«. Na tej točki izberite »Zasebnost in varnost«, nato pa »Piškotki in drugi podatki spletnega mesta« in spremenite nastavitve.
  • Mozilla Firefox - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Zasebnost in varnost« in tu lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Safari - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Varnost« in tukaj lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

V primeru, da bi nas o piškotkih na naši spletni strani radi še kaj vprašali, vam bomo z veseljem pojasnili! Pišite nam na mipor@mipor.eu.