Ob ocenjevanju 14 zamrznjenih in kuhanih štrukljev smo preverili tudi morebitne nasvete ali navodila za pripravo, ki so jih proizvajalci zapisali na embalažo. Razveseljuje dejstvo, da smo navodila za pripravo našli pri prav vseh pregledanih skutnih štrukljih, a nekatera so bila zelo osnovna.

Bodite pozorni: način in čas priprave se med zamrznjenimi in kuhanimi štruklji razlikuje.

V vreli vodi ali sopari, s prtičem ali brez

Za pripravo zamrznjenih štrukljev boste potrebovali najmanj 15 minut (Ledo, Spar) kuhanja v slani vreli vodi, pri ostalih pa od 5 do 10 minut več. Pri izdelkih Pečjak in Tuš za kuhanje v vodi v navodilih priporočajo uporabo prtiča, ki pri kuhanju na sopari ni potreben. Tudi ostale zamrznjene izdelke lahko kuhate na sopari.

V pečici z dodatnim prelivom

Na večini zamrznjenih izdelkov je tudi navodilo za pripravo v pečici. Priprava s pečenjem vam bo pri temperaturi 200 stopinj Celzija vzela 30 minut, pri 180 stopinjah Celzija pa 40 minut. Izdelek Frozy je dobro pred pečenjem 15 minut pustiti na sobni temperaturi, nato pa priporočajo, da ga pečete od 30 do 35 minut v priloženi embalaži na 225 stopnjah Celzija.

struklji kako pripraviti 2

Na prvi pogled priročno, a pekači za enkratno uporabo niso najbolj trajnostna izbira. Pred peko proizvajalci svetujejo, da štruklje prelijete bodisi s sladko bodisi s kislo smetano, lahko pa tudi z maslom ali oljem. Smetani lahko primešate še jajce.

Hitra priprava kuhanih štrukljev

Kuhani štruklji so že termično obdelani, zato je njihova priprava hitrejša. Izdelek je treba le pogreti. Lahko jih pripravite v mikrovalovni pečici (1 do 3 minute) in z izjemo izdelka Gourmet Finest Cuisine tudi v ponvi (2 do 3 minute). Izdelka Spar Gourmet in Gourmet Finest Cuisine lahko kar v plastični embalaži pogrejete tudi v vroči vodi. Prvega kuhajte 1 do 2, drugega pa 10 minut.


 Preberite več:

E-novice

Želite biti na tekočem z aktualnimi novicami?
Naročite se na e-novice še danes!

Strinjam se s politiko varovanja osebnih podatkov
catchme refresh
Joomla Extensions powered by Joobi

Poznate pravice potrošnikov pri najemu kredita?

www.vemvec.si

Piškotki na naši spletni strani

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Informacije o uporabi piškotkov

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo naše spletne strani uporabnik izjavlja, da sprejme in soglaša z uporabo piškotkov v skladu s pogoji uporabe, navedenimi v tem dokumentu.

Upravljalec podatkov: MIPOR, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, mipor@mipor.eu 


PiškotekPotrebna privolitevOpis piškotkaTrajanjeKategorijaTretja stran
Joomla functional cookies, session Ne Osnovni piškotek za spremljanje uporabnika na spletni strani in prilagajanje prikaza. Čas obiska spletne strani Obvezni  
cc_necessary Ne Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za piškotke. 1 leto Obvezni  
cc_analytics Ne Piškotek zabeleži podatek, da je obiskovalec spletne strani dal privolitev za analitične piškotke. 1 leto Obvezni Da
cc_social Ne Piškotki družbenih omrežij omogočajo sledenje po spletnih straneh, ki jih obiskujete in vam ob ponovne obisku družbenega omrežja prikazujejo ciljane oglase. Sledenje je možno, tudi ko niste prijavljeni v svoj račun na družbenem omrežju. 1 leto Obvezni  
_gat Da Piškotek servisa Google Analytics, ki je namenjen omejitvi zbiranja podatkov na zelo obiskanih straneh. 1 minuta Analitični Da, Google Inc.
_gid Da Statistika ogledov spletne strani. 1 dan Analitični Da, Google Inc.
_ga Da Statistika ogledov spletne strani. 2 leti Analitični Da, Google Inc.
Doubleclick (google partner) Da

DoubleClick uporablja piškotke za izboljšavo ciljanega oglaševanja. Glede na nastavitve na uporabnikovem računalniku in na spletnih straneh, se lahko podatki zbrani na ta način, dodajo uporabnikovem Google računu.

V primeru, da zavrnete namestitev tega piškotka, se vam ob obiskovanju spletni strani ne bodo več prikazovalo personalizirano Google oglaševanje.

20 dni Oglaševalski Da
Facebook piškotki Da

Facebook uporablja piškotke za funkcionalnost deljenja vsebin z naše spletne strani.

  Oglaševalski/Socialna omrežja Da, Meta, inc.
Twitter piškotki Da

Twitter uporablja piškotke za funkcionalnost deljenja vsebin z naše spletne strani.

  Oglaševalski/Socialna omrežja Da, Twitter, inc.

Če pri posamezni skupini piškotkov izberete možnost »Ne dovolim piškotkov«, bomo vse piškotke iz te skupine zbrisali iz vaše naprave in jih ne bomo namešali dokler ne boste to izrecno dovolili s spremembo nastavitev.

Če pri posamezni skupini piškotkov izberete možnost »Dovolim piškotke«, bomo piškotke iz te skupine namestili na vašo napravo in jih nameščali dokler ne boste spremenili nastavitve.

Kako onemogočiti piškotke

Če želite blokirati piškotke, vas opozarjamo, da bi to lahko negativno vplivalo na uporabnost nekaterih spletnih mest. Večina brskalnikov vam dovoljuje, da zavrnete/sprejmete piškotke. Spodaj je nekaj praktičnih informacij za onemogočenje piškotkov v brskalniku, ki ga uporabljate.

  • Microsoft Edge - v zgornjem desnem kotu kliknite tri pikice in izberite »Nastavitve«. V levem stolpcu izberite »Dovoljenja za piškotke in spletno mesto«, kjer lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Google Chrome - kliknite ključ v zgornjem desnem kotu in izberite »Nastavitve«. Na tej točki izberite »Zasebnost in varnost«, nato pa »Piškotki in drugi podatki spletnega mesta« in spremenite nastavitve.
  • Mozilla Firefox - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Zasebnost in varnost« in tu lahko prilagodite nastavitve piškotkov.
  • Safari - v meniju za nastavitev menija v zgornjem desnem kotu izberite »Nastavitve«. Izberite »Varnost« in tukaj lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

V primeru, da bi nas o piškotkih na naši spletni strani radi še kaj vprašali, vam bomo z veseljem pojasnili! Pišite nam na mipor@mipor.eu.