Ob ocenjevanju 14 zamrznjenih in kuhanih štrukljev smo preverili tudi morebitne nasvete ali navodila za pripravo, ki so jih proizvajalci zapisali na embalažo. Razveseljuje dejstvo, da smo navodila za pripravo našli pri prav vseh pregledanih skutnih štrukljih, a nekatera so bila zelo osnovna.
Bodite pozorni: način in čas priprave se med zamrznjenimi in kuhanimi štruklji razlikuje.
V vreli vodi ali sopari, s prtičem ali brez
Za pripravo zamrznjenih štrukljev boste potrebovali najmanj 15 minut (Ledo, Spar) kuhanja v slani vreli vodi, pri ostalih pa od 5 do 10 minut več. Pri izdelkih Pečjak in Tuš za kuhanje v vodi v navodilih priporočajo uporabo prtiča, ki pri kuhanju na sopari ni potreben. Tudi ostale zamrznjene izdelke lahko kuhate na sopari.
V pečici z dodatnim prelivom
Na večini zamrznjenih izdelkov je tudi navodilo za pripravo v pečici. Priprava s pečenjem vam bo pri temperaturi 200 stopinj Celzija vzela 30 minut, pri 180 stopinjah Celzija pa 40 minut. Izdelek Frozy je dobro pred pečenjem 15 minut pustiti na sobni temperaturi, nato pa priporočajo, da ga pečete od 30 do 35 minut v priloženi embalaži na 225 stopnjah Celzija.
Na prvi pogled priročno, a pekači za enkratno uporabo niso najbolj trajnostna izbira. Pred peko proizvajalci svetujejo, da štruklje prelijete bodisi s sladko bodisi s kislo smetano, lahko pa tudi z maslom ali oljem. Smetani lahko primešate še jajce.
Hitra priprava kuhanih štrukljev
Kuhani štruklji so že termično obdelani, zato je njihova priprava hitrejša. Izdelek je treba le pogreti. Lahko jih pripravite v mikrovalovni pečici (1 do 3 minute) in z izjemo izdelka Gourmet Finest Cuisine tudi v ponvi (2 do 3 minute). Izdelka Spar Gourmet in Gourmet Finest Cuisine lahko kar v plastični embalaži pogrejete tudi v vroči vodi. Prvega kuhajte 1 do 2, drugega pa 10 minut.
Preberite več: