- Podrobnosti
Primerjalno ocenjevanje brezalkoholnih pijač z rastlinskimi izvlečki in izvlečki čaja.
- Podrobnosti
Pečena v testu, kuhana ali le narezana poleg jajc in hrena? Zagotovo bo na velikonočni mizi šunka. Izberite kakovostno.
- Podrobnosti
Ko materino mleko ni več dovolj: primerjalno ocenjevanje instant žitnih in mlečno žitnih kašic za dojenčke.
- Podrobnosti
V primerjalnem ocenjevanju čajev z gozdnimi sadeži, ki smo ga izvedli pred dvema letoma, smo odkrili številne napake pri označevanju oziroma informiranju potrošnikov o izdelku. Gozdni sadeži, predstavljeni na embalažah pregledanih čajev, so predstavljali manjšino čajne mešanice ali pa so bile v čajih prisotne le njihove arome. V upanju, da se je stanje na trgu izboljšalo, smo se odločili za ponoven pregled ponudbe čajev z gozdnimi sadeži. Vključili smo 13 sadnih mešanic čajev z gozdnimi sadeži različnih blagovnih in trgovskih znamk, ki smo jih nakupili v ljubljanskih trgovinah.
- Podrobnosti
Primerjalno ocenjevanje tuninih paštet: Paštete vseh vrst in oblik so priljubljen izdelek, tudi pri otrocih. Tokrat smo pod drobnogled vzeli tunine paštete, ki so malenkost manj priljubljene od mesnih, a jih vseeno kar pogosto kupujemo in njihova ponudba je precej bogata. Pa je pašteta res `dobra´ stan kruha? Ali tunine paštete vsebujejo zadosten delež ribe, da jih lahko uvrstimo med zdravo izbiro?
- Podrobnosti
Primerjalno ocenjevanje žit za zajtrk, namenjenih otrokom.
- Podrobnosti
Pica je gotovo ena izmed najbolj priljubljenih jedi. Čeprav jo imajo Italijani za svojo, jo poznajo in pripravljajo po vsem svetu. Testo, obloženo s paradižnikom in drugimi prilogami, je všeč vsem generacijam, pico imajo radi tako mladi kot starejši. V ponudbi predpripravljenih jedi pomembno mesto gotovo zasedajo tudi zamrznjene pice, ki jih pripravimo zelo enostavno in hitro. Pa je pica primeren obrok, ki ga lahko vključimo v vsakodnevno prehrano?
- Podrobnosti
Kupimo s `šunko´ res cel kos mesa? Tega brez branja deklaracij in seznama sestavin ne moremo vedeti.
- Podrobnosti
V tokratnem primerjalnem ocenjevanju smo v treh mestih po Sloveniji, kjer je veliko študentske populacije, obiskali devet gostinskih obratov, ki ponujajo kosila za študentske bone. Preverili in ocenili smo, na kakšen način na prodajnih mestih označujejo vsebnost glutena in drugih alergenov, ali je osebje poučeno o glutenu in ali poskrbi, da ne pride do navzkrižne kontaminacije z alergenom. Že majhna napaka lahko namreč povzroči, da bolnik zaužije tolikšno količino glutena, ki lahko povzroči hudo reakcijo in okvaro tankega črevesja.
- Podrobnosti
Prehranska strokovnjakinja Nika Kremić je predstavila slabe rezultate primerjalnega označevanja alergenov v slaščičarnah.
- Podrobnosti
Med tokratnim primerjalnim ocenjevanjem smo v mesecu juliju obiskali 16 slaščičarn v šestih mestih po Sloveniji. Pregledali smo, na kakšen način slaščičarne na prodajnem mestu navajajo alergene, ter preverili, kako dobro je osebje v slaščičarni podučeno o alergenih in kako osebje skrbi, da ne pride do navzkrižne kontaminacije zaradi rabe istih kuhinjskih pripomočkov.